2005 október 22.-én a mellékelt programok szerint zajlottak az események. A reggeli órakban átadásra kerültek a bajai SPAR élelmiszeráruház és a Mecsek Fűszért Rt. bajai élelmiszerboltjának édesség ajándékcsomagjai. Az édességek mellett egy bajai játékáruház és Felső Barnabás játék felajánlását osztották el a szülők.

A labdarugó mérkőzésen csaknem 90 néző volt - a kisközség 175 lakost számlál - (mellékesen jegyzem meg, hogy  ugyanezen a hétvégén a szekszárdi - 35.000 lakosú város - labdarugó mérkőzést 100 néző látogatta meg.) Izgalmas mérkőzésen a vendégek 2-0-ra nyertek. A  foci után a labdarugók elfogyasztották a birkapörköltet (Farkas László és Tordáné Dr. Petneházy Judit - Budapest - felajánlása), valamint a különleges eseményre készítetett tortát (Dr. Tálas László).
Este Felső Barnabás tartott a természettel kapcsolatos előadást 60 érdeklődőnek, majd közel 70 fő részvételével reggel 7 óráig tartó sportbálon mulattak a helyi lakosok.

A fenti események anyagi támogatói: Kostas Kostandinos (Athén), Vámosi László (Mohács) és Varga Lajos (Bátmonostor).

@KÉP

                                           

Meghívó

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2005. október 21-i rendezvényeinkre.

Események :14 órától  Énlaka-Etéd KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ mérkőzés

(Helyszíne : Átal)

Ingyenes

- Átadásra kerül az énlaki lakosság részére az FTC futballklub ajándéka

 - Valamennyi szurkoló emléklapot kap


                       

20 órától   DIAKÉPES és VIDEÓS VETÍTÉS


Előadó: Felső Barnabás a Duna-Dráva Nemzeti Park természetvédelmi őre (Baja)

Az előadás címe: Egyetemes természeti kérdések a Kárpát-medencében

(Helyszín: Művelődési Ház)

A belépés ingyenes

 


Kb. 21 óra 15 perctől SPORTBÁL

(Helyszín: Művelődési Ház)

A zenét az Udvarhelyi Zenekar együttes biztosítja

A belépőjegy díja:  

Nyugdíjasok :   10.000- régi lej

Felnőttek     :    30.000- régi lej

(A bál bevétele a 2006. évi gyermekprogramokat segíti)


Szeretettel várunk mindenkit a fenti programokra!


Koronka Attila                                    Dr. Tálas László

 

2005 szeptember 23.-án a 14 énlakai kisgyermek, illetve a nyugdíjasok részére átadásra került a Tesco bajai áruházának ajándékcsomagjai, a Plus bajai áruház édességei, Jerkovics Józsefné (Baja) írószer ajándékcsomagjai, Ritz Ági (Baja) ruházati ajándéka, valamint Beszédes Zsolt (Budapest) nagy értékű használt ruha felajánlása. A kisdiákok átvették a kirándulásokról készült fényképeket is (Dr. Tálas László).

@KÉP

Ács János (Vitnyéd) támogatásával átadásra került Lörinczi Jóska részére a kismotor, mellyel már biztonságosabban tud eljutni az állattartó gazdákhoz.

 

 

2005 június 28.-án  kirándulást szerveztünk a résztvevő  12 kisdiák részére.

A kirándulás útvonala Énlaka - Farkaslaka (Tamási Áron sírja) - Korond (fazekasműhely) - Parajd (sóbánya) - Szováta (Medve-tó  és  környéke) - Segesvár (Óváros, fegyvermúzeum, óratorony) - Székelykeresztúr (Petőfi  körtefája). Az eseménydús történelmi, földrajzi, kulturális és irodalmi ismeretek meghallgatása mellett, a Parajdhoz közeli kisvendeglőben megebédeltünk, majd  Szovátán megkóstoltuk a térség édesség specialitását, a kürtőskalácsot is.

Ezúton is köszönjük Nagy Zoltán igazgató Úr szakmai vezetését, a helyi  fiatalok  részvételét  a kiránduláson  akik  biztosították  a  csoport szállítását, valamint a kirándulás anyagi támogatását: abajai kerület állatorvosai -12 fő-, Bolvári Csilla, Bernáth Mihály, Körmöczi Kft., Dr. Makári Péter és Dr. Tóth István bajai lakosok részéről. 

@KÉP

 

2005 április 15.-én átadtuk Lőrinczi Jóskának, a munkáját segítő állategészségügyi eszközöket.

Felajánlók: Jerkovics Józsefné, Dr. Joó Lajos és Dr.Tálas László

@KÉP


Ugyanezen a napon egy felújított számítógép került a helyi iskolába (a bajai Rotary Club vezető személyiségeinek, a Megaram Kft.-nek, valamint Szerdahelyi Lajos és Éva, illetve Greksa Dorka felajánlásai)

Ugyanekkor átadásra kerültek használt ruhák, játékok, mesekönyvek.                                              

Felajánlók: Miháli Istvánné, Dr.Deutsch Ottóné, Dr. Egri Tünde, Greksa Dorka, Dr. Tálasné Juránovics Csilla


Ezen a délután ismételten sikerült felkelteni a gyermekek rajzolási kedvét, s 13 kisdiák rajzot készített egy magyarországi alapítványi felhívására, melynek célja a jókedv, boldogság és az optimista életvitel fontosságának hangsúlyozása.

Témakör : Életem legvidámabb, legboldogabb napja

2005 január 28.-án lovasfogatos kirándulást szerveztünk, mivel a nagy hó miatt tanítási szünet volt. Ezúton is szeretném megköszönni Izsák és Balázs barátainknak a kirándulás lebonyolításában nyújtott nélkülözhetetlen segítségüket.

@KÉP

A bajai Spar Magyarország Kft. 15 db édességcsomagot küldött a falu gyermekeinek Mikulás napja alkalmából. Beszédes Zsolt (Budapest) pedig használt ruha adományokat küldött Énlaka lakosainak. Dr. Tálas László varró felszerelést hozott az énlakai asszonyok kérésére.

Végül pedig a hétvégén egyeztettünk Nagy Zoltán polgármesterrel, Dancs Lajos unitárius pappal, Lőrinczi Jóska állatorvos segéddel és a helyi szülőkkel a 2005. évi énlakai tervekről.