2007. október 19-20.

A 20. jubileumi énlakai utazás fő célja a 4. térségi labdarugó kupán való részvétel volt. Régi tervünk vált valóssággá, a labdarugó rendezvény "elhagyta Énlaka falait". A kőrispataki barátaink nagyon jól megszervezték a rendezvényt, a II. Firtos Kupát. A sportrendezvény színvonalát növelte a profi "bémondói" tevékenység (Barkó Csaba, Budapest). A nézők többsége Szepesi Györgyhöz és Vitray Tamáshoz hasonlítgatta Csabi barátunkat. Az utazás során, szokás szerint átadásra kerültek a gyermekek részére hozott adományok is.


@KÉP

2007. július 17-19.

A sikeres kirándulás után újra találkozhattunk a gyermemekkel Énlakán.Átadásra kerültek a ruhaadományok is (Szabó István - Baja, Tami Walker - USA, T.Csilla - Baja).Nagy örömünkre részt vehettünk a vasárnapi konfirmáláson, mely mindig nagy esemény egy kis faluban.

@KÉP

2007. április. 28-án sajnos csak néhány órát töltöttünk Énlakán. Nagy örömünkre elkészültek az útlevelek és az utazáshoz szükséges egyéb közjegyzői okiratok. Átadásra kerültek Juhász István garai barátom által felajánlott gyermekruhák, valamint néhány fiatalnak a Lafuma cég által felajánlott túracipőket tudtunk átadni.

@KÉP

 

2007. február. 23-25.

A 17.énlakai utunk során átadtuk a Tesco Global Rt. bajai árúházának ajándékait , valamint Antal Albert (Gara) ruhaadományait. Lőrinci Jóska állatorvosi felcser barátomnak állatorvosi eszközöket vittem (Dr. Tálas László). A szülőkkel pontosítottuk a magyarországi utazás időpontját (2007. július 23-31). Megtekintettük a helyi színjátszókör 151. előadásának próbáját is.

@KÉP

 

2007. január 5-én Románia Európai Uniós tagságának 5. napján 30 másodperc  alatt  léptünk  át  a magyar-román határon. A hagyományokhoz illően átadásra kerültek a különféle adományok, a bajai  Plus Áruház édességei, Beszédes  Zsolt (Budapest) - immáron  sokadik - ruha, élelmiszer és háztartási vegyianyag, Gyetvainé Kata (Baja) és Dr.Tálasné Juránovics Csilla (Baja) ruhanemű és játék adományai. A francia Lafuma outdoor cég vadonatúj szandálokkal lepte meg a falu fiatalságának egy részét. Immáron elmondható, hogy a világon a legnagyobb egy főre eső Lafuma termékeket használó közösség a székelyföldi Énlaka.

Részt vettünk egy uniós disznóvágáson, valamint elkezdtük szervezni a 2007 évi tervünkben szereplő, az énlaki gyermekek egy hetes magyarországi kirándulását. A szervezésben segítenek: Koronka Attila, Demeter Ottó és Szávai Piroska barátaim, valamint a gyermekek és szüleik.

@KÉP

Végül meglátogattuk az I. Firtos labdarugó kupa győztes csapatát - Firtosmartonost-, ahol is legnagyobb örömünkre a helyi élelmiszerbolt "legjobb helyén" helyezték el a kupát.